سقف عرشه فولادی

البته با توجه به نوع میلگرد مصرفی و همچنین کاربری ساختمان، ارتفاع بتن از روی سطح فوقانی ورق ذوزنقه ای ممکن است به ۷ سانتی متر نیز برسد که این امر حجم بتن مصرفی برای یک متر مربع را می تواند تا ۰٫۱۴ متر مکعب افزایش دهد. بتن مصرفی در سقف عرشه فولادی با عیار معمولاً ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب و با اسلامپ ۱۲ انجام می گردد.

سقف‌های عرشه فولادی دارای سرعت اجرای بسیار بالایی هستند. به دلیل آن که این نوع سقف‌ها از وزن کمی برخوردار هستند، برای جا به جایی آن‌ها نیازی به استفاده از جرثقیل نبوده و به همین دلیل به آسانی و سرعت قابل اجرا هستند.

بتن ریزی آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی می باشد. بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی را شامل می شود.

از کارخانجات معروفی که این ورق ها را با کیفیت بالا تولید می کنند می توان به کارخانه امیرکبیر کاشان، هفت الماس قزوین، تاراز شهرکرد و فولاد مبارکه اصفهان اشاره نمود. همچنین در بازار، ورقهای گالوانیزه وارداتی مانند ورق هندی، قزاق، اوکراین و چینی موجود می باشد.

البته پس از گیرش بتن نیازی به باز کردن قالب‌ها وجود ندارد و فلاشینگ‌های جانشین قالب تا پایان عمر ساختمان باقی خواهند ماند.

میزان مصرف حدود ۲ الی ۳ عدد میخ و چاشنی برای هر متر مربع اجرای ورق گالوانیزه عرشه فولادی می باشد. میخ و چاشنی توسط تفنگهای میخکوب بصورت انفجاری باعث اتصال ورقهای عرشه فولادی و فلاشینگها به اسکلت سازه می گردند.

مقدار دهانه مجاز دال عرشه: مقدار دهانه مجاز عرشه بستگی به نوع تکیه گاه دارد. به گونه ای که این مقدار در عرشه هایی که دارای تکیه گاه ساده هستند با مواردی که دارای چند دهانه هستند، متفاوت است. البته به منظور کاهش هزینه سقف عرشه فولادی ها هنگام محاسبات و اجرا از عرشه گذاری به صورت حداقل دو دهانه استفاده می شود.

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا و شرکت نفت آهن پاسارگاد است.

نصب و اجرای آن بسیار آسان است و عبور دادن کابل‌ها و لوله‌ها درون آن بسیار راحت تر انجام می‌گیرد.

به دلیل اینکه مرحله نصب ورقه ها بدون جوشکاری و فقط توسط میخ های فولادی صورت میگیرد، سرعت اجرا بالاتر می رود.

شایان ذکر است که این سیستم در واقع، بهبود یافته سقف کامپوزیت معمولی است که به‌عنوان یکی از اقتصادی‌ترین انواع سقف در نظر گرفته می‌شود.

طبق این روش طراحی از قابلیت مقاومت کششی ورق فولادی ذوزنقه‌ای در مقطع صرف‌نظر شده و به عبارت دیگر ورق فولادی ذوزنقه‌ای را به‌عنوان یک قالب که می‌بایست قادر به تحمل بارهای زنده موجود تا مرحله بتن‌ریزی همچنین وزن بتن خیس و خشک باشد در نظر می‌گیرند.

نکته: ضخامت هسته ورق، مبنا محاسبات در طراحی سقف عرشه فولادی است. به عبارت دیگر، ضخامت پوشش گالوانیزه (لایه روی) به عنوان بخشی از ضخامت سقف در نظر گرفته نمی‌شود.

بال بالایی: مولفه‌های افقی سطح بالایی ورق (بخش برآمدگی)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *